Bu anahtar kelimeyi arayan kişiler doğayı kalemle iyi mi çizeceklerine dair data arıyorlar. Realist bitkileri, hayvanları ya da manzaraları iyi mi çizeceklerini öğrenmekle ilgileniyor olabilirler. Ek olarak değişik kalem ve kağıt türlerinin iyi mi kullanılacağına ya da gölgelendirme ve tarama ile değişik efektlerin iyi mi yaratılacağına dair ipuçları arıyor olabilirler.
Bu yazı tabiatın kurşun kalemle iyi mi çizileceğine dair temel bir genel bakış elde edecektir. Aşağıdaki mevzuları kapsayacaktır:
-
İhtiyacınız olan şey
-
Doğru kalemi kura çekmek
-
Temel teknikler
-
Ağaç çizimi
-
Çiçek çizimi
-
Hayvan çizimi
-
Manzara çizimi
-
Detay ekleniyor
-
Sual & Yanıt
Bu konuların her biri ile alakalı daha detaylı data için lütfen aşağıdaki makalelere bakın:
LSI Anahtar Sözcükleri | Yanıt |
---|---|
doğayı kalemle çizmek | Bu yazı, doğayı kurşun kalemle iyi mi çizeceğinize dair adım adım bir tahsil sunar. Doğru kalemleri ve kağıdı seçmekten realist ağaçlar, çiçekler ve hayvanlar yaratmaya kadar her şeyi kapsar. |
realist flora ve fauna | Bu yazı realist nebat ve hayvanların kurşun kalemle iyi mi çizileceğine dair ipuçları sağlar. Doğru referans materyallerini seçmekten realist dokular ve detaylar yaratmaya kadar her şeyi kapsar. |
grafit çizim teknikleri | Bu yazı grafit çizim tekniklerine dair kapsamlı bir kılavuz sunar. Temel gölgelendirme ve taramadan noktalama ve çapraz tarama şeklinde daha gelişmiş tekniklere kadar her şeyi kapsar. |
tabiat çizim ipuçları | Bu yazı, doğayı kurşun kalemle çizmek için muhtelif ipuçları ve püf noktaları sunar. Doğru yeri seçmekten yaşamdan çizime kadar her şeyi kapsar. |
kalem çizimi eğitimi | Bu yazı, sıradan bir manzaranın kurşun kalemle iyi mi çizileceğine dair adım adım bir tahsil sunar. Doğru malzemeleri seçmekten realist bir derinlik ve bakış açısı duygusu yaratmaya kadar her şeyi kapsar. |
II. İhtiyacınız olan şey
Doğayı kurşun kalemle çizmek için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:
- Sert, yumuşak ve orta olmak suretiyle muhtelif kalemler
- Bir kalemtıraş
- Yoğrulmuş bir silgi
- Bir parça çizim kağıdı
- Bir hükümdar
- Bir kalem kutusu
Çizimlerinize ek detaylar eklemek için kömür, pastel boya ya da sulu boya şeklinde başka malzemeleri de elinizin altında bulundurmak isteyebilirsiniz.
III. Doğru kalemi kura çekmek
Kullandığınız kalem türü çiziminizin görünümünü ve hissini etkileyecektir. Seçebileceğiniz üç ana kalem türü vardır:
- Sert kalemler (H): Bu kalemler yüksek kurşun içeriğine haizdir, bu da hafifçe, narin çizgiler üretmelerini sağlar. Detaylar ve ana hatlar çizmek için iyidirler.
- Orta kalemler (HB): Bu kalemler orta kurşun içeriğine haizdir, bu da orta koyulukta çizgiler üretmelerini sağlar. Genel çizim ve gölgelendirme için iyidirler.
- Yumuşak kalemler (B): Bu kalemlerin kurşun içinde ne olduğu düşüktür, bu da koyu, kalınca çizgiler üretmelerini sağlar. Gölgelendirme ve acıklı efektler yaratmak için iyidirler.
Ek olarak, ucun şiddetini belirten değişik derecelere haiz kalemler de seçebilirsiniz. Aşama ne kadar yüksekse, uç o denli serttir. Sözgelişi, 2H kalem, 4H kalemden daha serttir.
Kalem seçerken, yapacağınız çizimin çeşidini ve istenen etkiyi göz önünde bulundurmak önemlidir. Hangi kalem çeşidini kullanacağınızdan güvenilir değilseniz, basit ettiğinizi bulana kadar değişik kalemlerle denemeler yapmak iyi bir fikirdir.
IV. Temel teknikler
Doğayı kalemle çizmek için ustalaşmanız ihtiyaç duyulan birkaç temel teknik vardır. Bunlar şunlardır:
- Gölgelendirme
- Yumurtadan çıkma
- Çapraz çizgi
- Harmanlama
- Kaldırma
Bu tekniklerin her biri değişik efektler yaratmak için kullanılabilir, bundan dolayı bu tarz şeyleri deneyip sizin için en iyi olanı bulmanız önemlidir.
Gölgelendirme, çizimlerinizde derinlik ve hacim yanılsaması yaratmak için kullanılır. Fer kaynağından daha uzak alanlara derinlik katmak için daha koyu bir kalem kullanarak gölgeler yaratabilirsiniz. Ek olarak, bir doku hissi yaratmak için tarama ve çapraz tarama da kullanabilirsiniz.
Hatching, paralel bir halde çizgiler çizmeyi içeren bir tekniktir. Cross-hatching, çizgilerin birbirine açılı olarak çizilmesini içeren bir hatching çeşididir. Bu tekniklerin her ikisi de ince gölgelendirmeden acıklı kontrastlara kadar muhtelif efektler yaratmak için kullanılabilir.
Harmanlama, aleni ve koyu değerlerin değişik değerleri içinde yumuşak geçişler kurmak için kullanılan bir tekniktir. Kalem darbelerinizi bir tortillion ya da harmanlama stump'ı kullanarak harmanlayabilirsiniz.
Kaldırma, kağıdınızdan grafiti çıkarmak için kullanılan bir tekniktir. Çiziminizin birtakım kısımlarını yoğurulmuş bir silgi ya da tortillion kullanarak kaldırabilirsiniz. Bu, vurgular kurmak ya da çizimlerinize tafsilat eklemek için kullanılabilir.
Bunlar, doğayı kurşun kalemle çizmek için ustalaşmanız ihtiyaç duyulan temel tekniklerden yalnız birkaçıdır. Ergonomik yaparak, bitkilerin, hayvanların ve manzaraların güzel ve realist çizimlerini yaratabileceksiniz.
V. Ağaç çizimi
Ağaçlar, kurşun kalemle çizilmesi en zor nesnelerden biridir, sadece bununla beraber en ödüllendirici olanlardan biri de olabilir. Bir ağaç çizerken, ağacın genel şekline ve yapısına, ek olarak yaprakların, dalların ve kabuğun ayrıntılarına dikkat etmek önemlidir.
Adım atmak için ağacın gövdesinin ve dallarının sıradan bir taslağını çizin. Sonrasında, yaprak yanılsaması yaratmak için kavisli çizgiler kullanarak dallara daha çok tafsilat ilave edin. En son, ağaca derinlik ve gerçekçilik kazandırmak için gölgelendirme ilave edin.
İşte kurşun kalemle ağaç çizimi için birkaç ipucu:
- Değişik efektler yaratmak için muhtelif kalemler kullanın.
- Hafifçe dokunuşlarla başlayın ve gölgelendirmeyi az az artırın.
- Değişik teknikleri denemekten korkmayın.
- Vakit ayırın ve sürecin keyfini çıkarın!
İşte kurşun kalemle çizilmiş ağaçlardan birkaç misal:
VI. Çiçek çizimi
Çiçekler, çizilmesi güzel ve zor bir mevzudur. Her biçim ve boyutta gelirler ve her birinin kendine has özellikleri vardır. Çiçek çizerken, taç yapraklarının şekli, yaprakların dizilimi ve çiçeklerin renkleri şeklinde detaylara dikkat etmek önemlidir.
Bir çiçek çizmek için bir kaleme, bir kağıt parçasına ve bir silgiye ihtiyacınız olacak. Ek olarak çiçeğin temel şekillerini çizmenize destek olması için bir çizelge ya da başka bir çizim aracı kullanmak isteyebilirsiniz.
Çiçeğin sıradan bir taslağını çizerek başlayın. Bu, temel oranları doğru bir halde elde etmenize destek olacaktır. Peşinden, taç yaprakları, yapraklar ve sap şeklinde ayrıntıları eklemeye başlayın. Gölgelendirme ve vurgulara dikkat ettiğinizden güvenilir olun, bundan dolayı bunlar realist bir tesir yaratmaya destek olacaktır.
Çiçeği çizmeyi bitirdiğinizde, dilerseniz birazcık renk ekleyebilirsiniz. Çizime kendi şahsi dokunuşunuzu eklemek için renkli kalemler, işaretleyiciler ya da boya kullanabilirsiniz.
İşte çiçek çizimi için birkaç ipucu:
- Sıradan bir taslakla başlayın.
- Çiçek yapraklarının şekli, dizilimi, renkleri şeklinde detaylara dikkat edin.
- Realist bir tesir yaratmak için gölgelendirme ve vurgulama kullanın.
- İsterseniz renk katın.
Birazcık pratikle yakın zamanda güzel ve realist çiçekler çizebileceksiniz.
VII. Hayvan çizimi
Hayvanlar çizmek zor olabilir, sadece bununla beraber oldukca ödüllendirici de olabilir. İşte hayvanları kalemle çizmek için birkaç ipucu:
- Ilk olarak hayvanın vücudunun temel şekillerini çizerek başlayın.
- Kürk, tüy ya da pul şeklinde detay ilave edin.
- Derinlik ve hacim hissi yaratmak için gölgelendirme ve tarama kullanın.
- Değişik teknikleri denemekten korkmayın.
İşte değişik hayvan türlerini çizmek için birtakım hususi ipuçları:
- Memelilerde baş, beden ve bacak şekline dikkat edin.
- Kuşlarda kanat, gaga ve kuyruk şekline odaklanın.
- Sürüngenler için derideki pulları ve desenleri inceleyin.
- Amfibilerde ise cildin pürüzsüz ve nemli bulunmasına dikkat edin.
Birazcık ergonomik yaptıkça realist ve canlı gözüken hayvanları kurşun kalemle çizebileceksiniz.
Manzara çizimi
Manzara çizmek, tabiatın güzelliğini yakalamanın mükemmel bir yoludur. Bununla beraber sıkıntılı ve ödüllendirici bir tecrübe olabilir. Bu kısımda, size manzaraları kurşun kalemle iyi mi çizeceğinize dair birtakım ipuçları vereceğiz.
İlk adım bir mevzu seçmektir. Reel bir görünüm çizmeyi seçebilir ya da kendi düşsel manzaranızı yaratabilirsiniz. Bir mevzu seçtikten sonrasında, birazcık referans materyali toplamanız gerekecektir. Bu, fotoğraflar, resimler ya da hatta öteki çizimler olabilir.
Bir sonraki adım kompozisyonunuzu eskiz olarak çizmektir. Bu, çiziminizin düzenini planlamanıza ve değişik öğelerin nereye gideceğine karar vermenize destek olacaktır. Eskiz çizerken, hemen sonra kolayca silebilmeniz için hafifçe çizgiler kullanmak önemlidir.
Çiziminizi bitirdiğinizde, ayrıntıları eklemeye başlayabilirsiniz. Çiziminizdeki nesnelerin temel şekillerini ilave ederek başlayın. Peşinden, derinlik ve hacim kurmak için gölgelendirme ve tarama ilave edin. En son, çimen, çiçek ya da ağaç şeklinde son ayrıntıları ilave edin.
Manzara çizmek keyifli ve ödüllendirici bir tecrübe olabilir. Bu ipuçlarını takip ederek, en sevdiğiniz tabiat manzaralarının güzel ve realist çizimlerini yaratabilirsiniz.
Detay ekleniyor
Mevzunuzun temel çizimini tamamladıktan sonrasında, detaylar eklemeye başlayabilirsiniz. Bu, aşağıdakiler şeklinde muhtelif teknikler kullanılarak yapılabilir:
- Gölgelendirme
- Yumurtadan çıkma
- Çapraz çizgi
- Benekleme
- Harmanlama
Gölgelendirme, derinlik ve hacim hissi yaratmak için değişik grafit değerleri kullanma sürecidir. Bu, daha koyu alanlar kurmak için kaleme daha çok baskı uygulayarak ya da değerler içinde yumuşak bir geçiş kurmak için bir karıştırma kütüğü ya da tortillon kullanarak yapılabilir.
Hatching, doku ya da tafsilat hissi yaratmak için tertipli bir desende çizgiler ya da vuruşlar oluşturma sürecidir. Çapraz hatching, daha karmaşa bir desen kurmak için çizgilerin değişik açılarda çizildiği bir hatching çeşididir.
Noktalama, dokulu bir tesir yaratmak için ufak grafit noktaları oluşturma sürecidir. Harmanlama, çizgilerin kenarlarını yumuşatmak ve değerler içinde yumuşak bir geçiş kurmak için bir harmanlama kütüğü ya da tortillon kullanma sürecidir.
Bu teknikleri kullanarak çiziminize kürk, tüy, yaprak ve çiçek şeklinde muhtelif detay ekleyebilirsiniz. Ek olarak bu tarz şeyleri gölgeler ve vurgular kurmak ve çalışmanıza derinlik ve ebat katmak için de kullanabilirsiniz.
Bu tahsil size realist bitkileri, hayvanları ve manzaraları kurşun kalemle iyi mi çizeceğinizi öğretecek. Doğru kalemleri ve kağıdı seçmekten gölgelendirme ve tarama ile değişik efektler yaratmaya kadar her şeyi ele alacağız.
Sual & Yanıt
S: Doğayı çizmek için en iyi kalemler hangileridir?
A: Piyasada birçok değişik kalem türü mevcuttur, sadece doğayı çizmek için en iyileri çoğu zaman 2H ile 6B içinde değişen bir uca haiz yumuşak grafit kalemlerdir. Bu kalemler aleni renkten koyu renge kadar geniş bir kıymet aralığı oluşturmanıza imkan tanır.
S: Doğayı çizmek için ne tür kağıt kullanmalıyım?
A: Doğayı çizmek için her türlü kağıdı kullanabilirsiniz, sadece grafit kalemler için en iyi kağıtlar hafifçe dişli, pürüzsüz, ağır kağıtlardır. Bu, grafitin kağıda yapışmasına ve pürüzsüz, eşit bir yüzey oluşturmasına destek olacaktır.
S: Gölgelendirme ve tarama ile değişik efektler iyi mi yaratabilirim?
A: Gölgelendirme ve tarama, çizimlerinizde derinlik ve ebat kurmak için en temel tekniklerden ikisidir. Gölgelendirme, pürüzsüz bir degrade kurmak için değişik grafit değerleri tatbik sürecidir, tarama ise dokulu bir tesir yaratmak için çizgiler ya da vuruşlar oluşturma sürecidir.